Ruce jsou nástrojem myšlení ducha


Projekt FASIS v médiích

31.03.2013 19:57

Článek nejen o Projektu FASIS - ParlamentíListy.cz

z článku: ....Politiku chápeme jako správu obce, celku, ne jako soupeření politických stran. Jsme zastánci vyspělé demokracie a bohatého státu, se vším, co k tomu patří. Bohatý stát je schopen zajistit a plnit sociální potřeby. Chudý stát naopak vytváří a podporuje asociální prostředí,“ prozradil ......

.........

4. A co dál? Přivítali bychom pár nadšenců, které myšlenka zaměstnanosti a odbornosti mládeže osloví, a přiloží ruku k dílu, zejména v oblasti financování a shánění dotací. Stejně tak v nabídce zakázek, podpoře zaměstnanosti všeobecně, všech těch, kteří vystihnou společenský podtext projektu FASIS.  Jedná se zejména o podnikatelskou sféru, nadace, ziskové i neziskové organizace, Hospodářskou komoru, dále třeba rodiče žáků, učňů, studentů a další zastánce myšlenky "BOHATÝ STÁT".

.....

Více o projektu FASIS - ParlamentníListy.cz, dne 30.3.2012, článek s titulkem: 

Zoufalí lidé vzali nezaměstnanost do vlastních rukou. Úřadům práce nevěří

 www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Zoufali-lide-vzali-nezamestnanost-do-vlastnich-rukou-Uradum-prace-neveri-263586

_____________________________________________________________________________________________________

Prosím věnujte pozornost i diskuzi pod článkem.

Namátkou vybrané:

 

Vše záleží pouze na lidech a jejich přístupu k práci.Prorok 31.3.2013 13:03:10
Teď po jaru, jak se oteplí, tak začne růst tráva a zeleň, tak hned bude práce habaděj. Všechno vysekat, uhrabat a uklidit? Jenom se nesmíte nezaměstnaní bát práce a je zapotřebí k ní přistupovat, jako k nutnosti vydělat peníze na všechny potřeby, které jsou nutné k životu. Zadarmo vám dnes v tomto státě nikdo nic nedá. To bylo možné pouze za minulého režimu, že spousta lidí nechodila do práce, ale do zaměstnání. Potom to, ale také podle toho dopadlo. Zaměstnanci byli zvyklý brát jen peníze za nic a po převratu zůstali rozčarovaní, když zjistili, že když nepracují, tak hold nejsou ani peníze. A nějaké Rekvalifikace, to jsou jen vyhozené peníze, když ten člověk nemá k té práci žádný vztah. Chce to sem socialismus s kapitalistickým vedením a lidi by se naučili pracovat, jak se má a né flákat se a žít z práce druhých, jak to bylo možné za socialismu když tomu vládli komunisté , jeden hod a druhý čehy. Nakonec to také podle toho dopadlo. Všichni ti levorucí si řekli, že to bude lepší u pravicové části občanů a přeběhli k tzv. pravici a dnes tu máme výsledky toho jejich nehospodářství , ale té zlodějiny z kterou už měli dobré zkušenosti za minulého režimu. Tady v pravici si ten systém pouze jen zdokonalili.
Re:Zoufalí lidé vzali nezaměstnanost do vlastních rukou. Úřadům práce nevěříAnonym31.3.2013 17:19:06
Ty vole, proroku, chápu, že pro samé podnikání nemáš na pičoviny čas, ale až zas budeš někde veřejně prorokovat, zkus zalistovat v Pravidlech českého pavopisu, kurva, kdo ty sračky má po takových lemplech číst?!

___________________________________________________________________________________________________

Neodpustím si osobní poznámku: Je vše v naší společnosti, životě, výchově, školství vpořádku? Kde se berou ti všichni "anonymové"? Proč se bojí vystoupit pod vlastním jménem? Opět se bojíme, jak v padesátých letech, to by bylo zlé.  Na základě anonymních udání bylo rozbito, pošlapáno, zničeno mnohé, včetně morálky, tak jak píše pan "Prorok". Moc bych si přála "Proroka" jednou potkat. Taky doufat, že oni anonynomové, jednou místo "pičoviny" zmírní svoje výrazy třeba na "ptákoviny", nic jiného to totiž není. PROTO nazývat věci správnými jmény, kličkování , anonymita nikam nevede.  

Ještě otázka: Jak vlastně probíhá výuka počítačů, významu technologií, kvalita komunikace osobní i na sociálních sítích? Není někde chyba? Taky se o tom v článku a diskuzi píše. Vaše připomínky, které lze poslat na e-mail:  fasis4@seznam.c z jsou vítány. 

 

Zdenka Wagnerová 31. 3. 2013, velikonoční neděle

—————

Zpět